Gradbene storitve

//Gradbene storitve
Gradbene storitve 2017-04-06T01:22:09+00:00

Na gradbišču opravljamo strokovni nadzor, kar pomeni, da strokovnjak preverja ali gradnja poteka v skladu s projektno dokumentacijo, na podlagi katere je bilo izdano gradbeno dovoljenje. Odgovorni nadzornik nadzoruje tudi kakovost izvedenih del, kakovost gradbenih materialov in tehnoloških naprav, ki se vgrajujejo v objekt in skrbi za to, da se pri izvajanju del upoštevajo dogovorjeni roki izgradnje in dogovorjena finančna sredstva.

Gradbeni nadzor mora biti  zagotovljen najkasneje z dnem, ko se na gradbišču začnejo izvajati pripravljalna dela. Priporočljivo je imeti tovrstnega strokovnjaka še pred izbiro izvajalca, saj lahko tako sodeluje že pri podpisu pogodbe z izvajalcem in vam svetuje že pred samim začetkom gradnje.

Nadzor nad gradbenimi deli je dokaj obširna dejavnost. V najbolj enostavnem primeru gre lahko samo za formalni nadzor, pri kateren je pomembno zgolj pridobiti vso ustrezno dokumentacijo in zadostiti zakonodaji. V ostalih, nekoliko kompleksnejših primerih, pa nadzor nad gradbenimi deli obsega:

 • nadzor kakovosti in količin materialov,
 • koordinacijo obrtnikov, inštalaterjev in ostalih,
 • pripravo dokumentacije za tehnični pregled in
 • pridobitev uporabnega dovoljenja.

Glede na želje investitorja se oblikuje obseg nadzora in definira cena. Ta se giblje od 1% – 5% od investicijske vrednosti projekta v odvisnosti od obsega nadzora.

 

Kot odgovorni nadzorniki nudimo naslednje storitve:

 • pomoč pri pridobitvi izvajalcev posameznih gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del,
 • izdelavo analiz ponudb in izdelavo pogodb z izvajalci del,
 • vodimo nadzor nad gradnjo oziroma posameznimi gradbenimi fazami v skladu s prejetimi navodili in v skladu s projektno dokumentacijo, kar pomeni po veljavnih tehničnih normativih in standardih ter v smislu dobrega gospodarja,
 • skrbimo za kvaliteto izvajanja del tako izvajalcev kot podizvajalcev posameznih del in gradbenih faz, ter koordiniramo dela med izvajalci in podizvajalci,
 • spremljamo potek investicije – gradnje in o morebitnih spremembah sproti obveščamo investitorja,
 • izvajamo nadzor nad vgrajenimi materiali, opremo, napravami in napeljavami,
 • izvajamo nadzor nad izvajanjem predpisov, kateri zahtevajo dokazano kontrolo o kvaliteti vgrajenih materialov
 • skrbimo, da se objekt gradi v skladu s projektno dokumentacijo,
 • izvajamo obračun izvedenih del,
 • skrbimo, da izvajalci del vodijo predpisano dokumentacijo in
 • pripravimo vso dokumentacijo za tehnični pregled ter pridobimo uporabno dovoljenje.

PRAVNO OBVESTILO O PIŠKOTKIH

Pravno besedilo je lahko samostojno ali pa del izjave o varovanju osebnih podatkov.

UPORABA PIŠKOTKOV Spletna stran supremotech.si (e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije za optimizacijo storitev itd.) uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.supremotech.si nastavi piškotke na vaši napravi.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.